אהרון סחרוב

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הערך נמצא בשלבי עבודה, למשך 40 ימים: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הערך בטרם תוסר ההודעה הזו.
בחלוף 40 ימים, ניתן להסירה.
הערך נמצא בשלבי עבודה, למשך 40 ימים: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הערך בטרם תוסר ההודעה הזו.
בחלוף 40 ימים, ניתן להסירה.
אהרון סחרוב
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 20 באוגוסט 1916
ירושלים, האימפריה העות'מאנית האימפריה העות'מאניתהאימפריה העות'מאנית
פטירה 18 בנובמבר 2004 (בגיל 88)
ישראל ישראלישראל
מדינה ישראלישראל ישראל
ידוע בשל מייסד חברת הביטוח "סהר"
יו"ר דירקטוריון מספנות ישראל
עיסוק איש עסקים
בת זוג פיליס (לבית קהאן)
מספר צאצאים 3

אהרון סחרוב (20 באוגוסט 191618 בנובמבר 2004) היה איש עסקים ישראלי. מייסד חברת הביטוח "סהר" ומנהלה. יו"ר דירקטוריון מספנות ישראל.

ביוגרפיה

אהרון סחרוב נולד ב-1916 בירושלים, ליצחק מרדכי סחרוב ורבקה סחרוב לבית בן טובים, שניהם ילידי רוסיה שעלו ארצה ב-1902. לאביו היה בית מסחר גדול לעצים. אהרון היה אחיהם של לישראל סחרוב, יחזקאל סהר, זהובית סחרוב שלוש, מרים פשוטי ואליהו סחרוב. סבו היה איש העלייה הראשונה יצחק אייזיק בן-טובים.

כשהיה בן 13 הצטרף סחרוב לשורות "ההגנה" בתפקיד קשר. בהמשך למד בבית ספר הגבוה למסחר ברחוב בלפור בתל אביב. בשל הצלחתו בלימודים והייעוד הטבעי כבן המשפחה לעסוק במסחר, החליט אביו לשלוח אותו ללימודים גבוהים באנגליה. עד לנסיעה עבד פרק זמן קצר בבנק אפ"ק ובשנת 1937 עבר לאנגליה ללמוד בבית הספר לכלכלה של לונדון.

מלחמת העולם השנייה, שפרצה ב-1939, קטעה את לימודיו והוא נאלץ לחזור לארץ ישראל. לפני חזרתו הצליח לקבל נציגות של סוכנות לביטוח ימי של חברת הביטוח הבריטית "איגל סטאר"(אנ').

בשנות ה-40 החל את דרכו כאיש עסקים והתרכז בתחום הביטוח. הוא מונה על ידי הסוכנות היהודית כאחראי על ביטוח התעשיות שברשותה.

בשנת 1945 הקימה משפחת סחרוב, בניהולו של אהרון סחרוב, את "מבטח", סוכנות הביטוח הימי הראשונה בישראל, כעסק צדדי לעסקי המסחר של המשפחה, עם הון רשום של 9,000 לירות שטרלינג.

עם תום תקופת המנדט הבריטי התעורר חשש שחברות הביטוח הבריטיות שפעלו בישראל יחסלו את עסקיהן והמשק יזדקק באופן דחוף למבטחים ולמבטחי משנה. סחרוב זיהה את ההזדמנות העסקית ושכנע את חברת "איגל סטאר" להצטרף כשותפים בחברת ביטוח שתוקם. על פי ההסכם בין הצדדים, חברת "איגל סטאר" תביא 76% מההון של חברת הביטוח ובתמורה תקבל 24% אחוזים מזכויות ההצבעה, ומשפחת סחרוב תשקיע 24% מההון ותקבל 76% מזכויות ההצבעה. וכך, ב-1949 ייסד את חברת הביטוח "סהר", כחברה לביטוח כללי, וזמן קצר לאחר מכן גם כחברה לביטוח חיים. לאורך השנים מילא בה תפקידים בכירים רבים, כמו יו"ר דירקטוריון ומנכ"ל.

ב-1969 התמנה למנהל החברה הישראלית לביטוחי משנה.

ב-1978 כיהן כיו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב.

ב-1980 היה אחד מ-11 בעלי העסקים שיסדו את חברת ההשקעות "דנות", ולאחר שכל שותף השקיע בחברה כמיליון דולר רכשו את השליטה בבנק הבינלאומי. אהרון מונה לחבר בדירקטוריון וסגן ליו"ר הדירקטוריון מרק מושביץ[1] בבנק הנרכש ובחברת פ.י.ב.י. אחזקות. ב-1984 נקלעה חברת ההשקעות לקשים כלכליים[2] עד שקרסה והבעלות על הבנק נמכרה ב-1986 לז'אק נאסר.

בתקופת כהונתו בחברת "סהר" מינה את חתנו אהרון אחיעז (בעלה של בתו יעל) למנהל החברות "סהר מימון" וסהר אחזקות" אולם ב-1988 הסתכסך אחיעז עם משפחת סחרוב ונאלץ לפרוש מתפקידו[3].

בתקופת כהונתו של שמחה ארליך כשר האוצר (19771979) מינה אותו השר ליו"ר דירקטוריון מספנות ישראל (במקביל לתפקידו כיו"ר מועצת המנהלים של חברת הביטוח "סהר"). במסגרת תפקידו זה אישר, בין השאר, את המימון לפיתוח ספינות סער 5.[דרושה הבהרה] לאחר כשנתיים התפטר מתפקידו עקב חילוקי דעות עם שר התחבורה חיים לנדאו על נושא מינוי בכירים במספנה[4].

ב-1983 התמנה כחבר במועצת המנהלים של חברת "ארית – תעשיות אופטיות".

לאחר פרישתו, העביר אהרון את מניותיו בחברת הביטוח "סהר" לשלושת ילדיו, אולם בעקבות סכסוך בין השותפים בחברה החלה ב-1989 פעילות למכירתה לכלל ביטוח. בסופו של דבר נמכרה החברה לחברת הביטוח "הראל".

משפחתו

אהרון נישא ב-1941 לפיליס (לבית קהאן) ולזוג נולד בן (אלכס) ושתי בנות (רות ויעל - אשת אהרון אחיעז). אהרון נפטר ב-2004, ונקבר בבית העלמין הישן של הרצליה. פיליס נפטרה ב-2016 ונקברה לצידו[5].

דודיו הם העיתונאי והמורה זלמן בן-טובים ומנהל בנק אפ"ק ברוך בן-טובים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אהרון סחרוב בוויקישיתוף   המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.

הערות שוליים